Saxofoonquintet Opus 5

 


Welkom op de website van het Saxofoonquintet Opus 5.

Het Saxofoonquintet Opus 5 bestaat uit 5  saxofonisten en is al meer dan 17 jaar actief.

In die periode trad het veelvuldig op in kerken, huiskamers, theaters en in de open lucht. Het repertoire is zeer breed zodat voor elke gelegenheid een passende omlijsting mogelijk is. U kunt daarbij denken aan Kerst en Pasen, recepties, familiedagen, openingen etc. Wij spelen doorgaans zonder versterking zodat -indien de aard van het optreden dat vereist- gesprekken mogelijk blijven. En bij ons dus geen vervelende soundcheck's , snoeren en versterkers.

Een verplaatsing is ook mogelijk.  Wij kunnen in principe ook op werkdagen en overdag optreden. Handig voor bedrijven, seniorenorganisaties e.d.

Voor het voorjaar 2020 hebben wij een speciaal programma in het kader van Nederland 75 jaar bevrijd. O.a. bekende stukken van Glenn Miller en Nederlandse Hits uit de jaren 40.

Wij hebben een ruime ervaring in begeleiding van gastsolisten, zangers, zangeressen zowel in de klassieke muziek als in het meer lichte genre en b.v. Argentijnse tango's. Opus 5 kan even makkelijk de sfeer oproepen van een strijkkwintet als van een bigband. Wij verzorgen ook graag intermezzi bij uitvoeringen van koren en muziekverenigingen. Wij treden ook op als small bigband onder de naam  Opus 5 PLUS.  Dan wordt de bezetting uitgebreid met een ritmesectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums en spelen wij als small bigband met repertoire van Count Basie,  Duke Ellington,  Stan Kenton, Glenn Miller, Cannonball Adderley , Chet Baker  e.v.a.


Foto ´s Alfred Oosterman Fotografie Groningerstraat 16 Peize.